Vědecký kroužek Zažij a poznej

1. stupeň
pondělí 30.09.2024 |Všechny aktuality

V kroužku Zažij a poznej se nikdo nenudí. Hlavním cílem je nadchnout děti pro vědu už v tom nejútlejším věku. Děti prvního a druhého ročníku mají možnost stát se malým vědcem, každý týden na ně čeká nový pokus, objev, pozorování a sdílení.

V kroužku Zažij a poznej se nikdo nenudí. Jedná se o badatelský kroužek, ve kterém hledáme odpověď na nejčastější otázku „PROČ?“. Hlavním cílem je nadchnout děti pro vědu už v tom nejútlejším věku. Děti prvního a druhého ročníku mají možnost stát se malým vědcem, každý týden na ně čeká nový pokus, objev, pozorování a sdílení.

V loňském roce měli naši malí badatelé celkem 30 setkání plné „AHA efektu“, překvapení z nečekaných reakcí, ale hlavně si užily spoustu legrace a zábavy.

Vytvořili si například vlastní vodotrysk, sopku, lávovou lampu, rozvíjely květy na vodní hladině, volaly si i bez mobilů a další a další. Ve fotogalerii se můžete dozvědět více, ale to nejdůležitější vyčtete ve výrazech jejich tváří, a to, že věda může být zábava!

V letošním roce čeká na děti dalších 30 setkání s novou sadou pokusů a objevů. Kroužek bude zahájen již v říjnu pod vedením paní učitelky Mgr. Hany Priviczerové. Máte se na co těšit.