Školní výlet 2. B a 2. C

1. stupeň
středa 12.06.2024 |Mgr. Iveta Kavková |Všechny aktuality

Druháci se vydali na dvoudenní školní výlet na hrad Starý Jičín. Cesta ovšem nebyla zadarmo...

Druháci se vydali na dvoudenní školní výlet na hrad Starý Jičín. Cesta ovšem nebyla zadarmo, museli jsme dojít z Nového Jičína přes Skalky a Svinec až na hrad Starý Jičín, kde jsme přenocovali. Počasí nám vyšlo, takže jsme si cestu přírodou náramně užili.

Zastavili jsme se v Novém Jičíně ve Slunečním parku, pokračovali přes Znamení zvěrokruhu až na Skalky, kde přišla zasloužená odměna ve formě dětského hřiště a malého studeného občerstvení. Pokračovali jsme do kopce až na Svinec, na kterém nám učaroval krásný výhled, mimo jiné také na hrad Starý Jičín. Cíl se najednou zdál nadosah. Posilnili jsme se výborným obědem z domova (řízky) a pokračovali v naší cestě. Tady to začalo být náročné, ale zároveň zábavné, protože sejít prudký kopec dolů lesem v čistém oblečení pro někoho znamenalo velkou výzvu. Nicméně jsem všichni v této výzvě obstáli a odměnou nám byla Oční studánka s příjemně osvěžující pitnou vodou. Pak už nás čekala jen rovina do Starého Jičína a závěrečné stoupání až na hrad. První den výletu se nám podařilo ujít 11 km. Skvělá práce! Na hradě už na nás čekal pan kastelán, který si pro nás připravil zajímavý program. Nejdříve povídal o historii hradu, pak jsme stříleli z luku, opékali špekáčky a na závěr jsme si měli vyslechnou také strašidelný příběh z hradu. K tomu ale nakonec pro silnou bouřku a strach některých přítomných nedošlo.

Noc na hradě jsme ve zdraví zvládli a ráno na nás čekala sladká snídaně, kterou si žáci sami před výletem upekli ve školních kuchyňkách. Všechny buchty se jim velmi povedly a pochutnali jsme si. Před odchodem jsme si prošli zříceninu hradu a pan kastelán si na závěr připravil slavnostní střelbu z bambitky. Tu nakonec vystřelila paní učitelka. Byl to opravdu velký zážitek. Z hradu jsme šli pěšky přes Loučku na autobusové nádraží v Novém Jičíně. Vyčerpaní, ale nadšení jsme přijeli do školy a objali naše rodiče.

Děkujeme všem zúčastněným žákům za jejich odvahu a silnou vůli nevzdat se i přes vyčerpání a únavu.

Mgr. Hana Priviczerová

Ing. Zuzana Dryjáková